miercuri, 23 decembrie 2015

Poezie cu pene în toaletele publice germane

Germanofilul Eminescu s-ar rasuci în mormint. 
Un înger alb si unul negru, pene si lenjerie neagra - romantismul este în floare în toaletele publice germane. Si sa nu veniti sa-mi spuneti ca sint mai frumoase decît chilotii tetra. 
Nici, nici - va rog !
Siluete androgino-feminine, care si-ar gasi locul mai degraba în toaletele masculine. Cele, daca vor fi existînd, pentru barbati carora... nu le plac femeile. 

Mie una îmi este greu sa vibrez în fata lor. De altfel, nu pentru asta am intrat aici. 
Si, în ciuda Craciunului care se apropie (încerc sa declin, aici, posibile motive ale prezentei lor), nu ma inspira sa-i fac cadou lui Mr. Right o lenjerie de acest tip. 

Inocenta "second degree" ale acestor îngeri, ma lasa dubitativa. Cit despre prezenta lor într-o toaleta publica, îmi este greu sa-mi imaginez ca locul predispune la contemplari admirative. 

 
Nu stiu cine si cum poate avea asemenea idei. 
De multe ori, în lumea noastra, estetica este un challenge : multi oameni nu au nici un simt estetic, nici o notiune de frumos/urît/vulgar/fin/delicat. 
Multi doar copiaza : ce este la moda, ce li se pare la moda. Fara sa se gindesca daca este frumos, daca le sta bine, daca se combina bine.
Si nu deschid (înca) subiectul "politete, comportament si clasa".

Traim însa uneori momente de o asemenea vulgaritate încît te întrebi ce a vrut sa transmita cel care a avut ideea cu pricina. Care i-a fost scopul, carei populatie i s-a adresat si care este nivelul lui-însusi în materie de "frumos". 

Ramîn de-a dreptul cu gura cascata în fata imaginii de mai jos, surprinsa într-o toaleta publica dintr-un centru comercial... german. 
Se pare ca varianta pentru barbati expunea personaje feminine, de aceeasi, "ireprosabila...senzualitate". 
Comentariile sînt deschise... 

Imagine personala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu