duminică, 5 aprilie 2015

Cafeneaua din tramvaiul suedez

Un tramvai numit dorinta... de cafea ! 
În Stockholm, e zis si facut. 
Ne urcam în tramvai : e bleu. Unul din vagoane are o ceasca pe acoperis. Pe el scrie : "Café".  Si... ne trezim în mijlocul unei mici cafenele. 
Restul tramvaiului e cît se poate de normal. Doar la usa unuia dintre vagoane, blonde si amabila chelnerite, cu sortulet si uniforma bleu, ne fac semn sa ne instalam pe scaunele între care este amenajata o masuta. 

Cit va duceti dintr-un cartier in altul, puteti sa beti o cafea si minca o prajiturica. Ba chiar unii, instalati confortabil, continua sa-si citeasca romanul preferat, în fata cafelei preferate. 

2 comentarii:

 1. Minunat! Un tramvai pe gustul meu! Oare mai exista pe undeva, prin Europa, un astfel de sistem?
  Cred ca merge in orasele in care transportul in comun e relaxat, asa cum am vazut si in Rotterdam, ca acolo unde oamenii se ingramadesc (stil Bucuresti) si stau ca sardinele, s-ar pierde sensul acestui concept.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate prin vreo alta tara nordica ? Prin Europa noastra latina n-am vazut. Desi sînt si alte tari în care transportul în comun nu este ticsit deloc (în Spania, de asemenea, se sta jos mai tot timpul, pentru ca sînt suficient de dese).
   Ai insa perfecta dreptate : trebuie sa ai un oras cu un transport dezvoltat pentru a-ti putea permite asemenea tramvaie. Oricum, cel care nu vrea cafeaua, se urca în alt vagon si acolo poate fi mai multa lume. Chelneritele stau la usa si, daca nu vrei sa te instalezi pentru cafea, te invita politicos sa cobori si sa te urci în vagonul din fata.

   Ștergere