joi, 1 ianuarie 2015

Leneviri de iarna

imagine @la-paris-si-pe-alocuri

La Baden-Baden, hotelul Brenner este locul în care m-as putea muta fara sa ezit; pentru o saptamîna, doua, trei, pîna m-as plictisi de bine. Dar oare te poti plictisi de bine ?


imagine@la-paris-si-pe-alocuri

Cert este ca nu ne venea sa plecam nicaieri : ne bucuram de fulgii de afara fiind adapostiti la caldura, cu flacari de semineu si lumini tamizate, cu lume linistita, educata si silentioasa, cu personal stilat.

imagine@la-paris-si-pe-alocuri


Dupa prînz, desertul în salonul-biblioteca (imagine@la-paris-si-pe-alocuri)

 imagine@la-paris-si-pe-alocuri
Orice comoditate este luata în seama (imagine@la-paris-si-pe-alocuri)


Iar asta-seara am rezervat pentru afternoon-tea. În mod exceptional, în aceasta perioada, saloanele hotelului sînt rezervate exclusiv clientilor, care nu risca astfel nici aglomeratia, nici forfota altor vizitatori din afara. 

imagine@la-paris-si-pe-alocuri

Totul se desfasoara într-o lenta desfatare. Pianistul îsi adapteaza melodiile dupa ora dupa-amiezii, iar spre seara chiar si luminile se fac mai joase si mai dulci. 


imagine@la-paris-si-pe-alocuri


Un comentariu:

  1. Draga Octavia, mi-ai incantat diminetile (la cafea!) cu povestirile tale din calatorii. Era sa ajung la Baden-Baden anul trecut, in drum spre Rotterdam, dar intalnirea cu un prieten al sotului meu nu s-a mai materializat. Anul acesta nu voi mai rata ocazia, mai ales ca se afla langa Haguenau, pe unde a trecut 101 st Airborne si trebuie sa vizitez locul.
    E un comentariu general, pentru toate minunatele tale articole din vacanta, dar voi mai posta cate unul punctual la celelalte articole.
    Un an plin de impliniri iti doresc!

    RăspundețiȘtergere