joi, 1 ianuarie 2015

Arta acomodarii

Imagine@la-paris-si-pe-alocuri

Cum bine se stie, ne obisnuim repede cu binele. Ba înca : odata obisnuiti, am vrea sa-l multiplicam la infinit, sa repetam în mod diferit aceeasi placere.

Pauza de cafea sau ceai de dupa-amiaza este, pe timpul vacantei, un obicei necesar si respectat aproape zilnic. Iar atunci cînd mediul permite un cadru exceptional, cînd afara e frig si înauntru cald, primitor si îmbietor, variem placerea de fiecare data cînd ni se ofera ocazia. 

imagine@la-paris-si-pe-alocuri

Un loc încîntator în care o ora se înmulteste cu doua, oboseala care apare doar pentru ca fotolii adînci ne îmbie si picioarele sînt obosite doar pentru ca se afunda în mochete moi. 

În Germania, cafenelele sînt o institutie : cele care se respecta, au covoare si mobila de stil frantuzesc si lustre de cristal. Apogeul este însa atins de saloanele de ceai ale celor mai bune hoteluri.  

Astazi, dupa o scurta plimbare prin frig si zapada, am ales salonul hotelului Atlantic (ezitînd, caci numele mi se parea de-a dreptul nepotrivit pentru acest oras atît de departe de ocean). 

Ezitarea s-a spulberat însa în fata focului de semineu si al cafelei vorbite la gura focului. 


imagine@la-paris-si-pe-alocuriBaden-Baden / Hotel Atlantic (imagine@la-paris-si-pe-alocuri)

Baden-Baden / Hotel Atlantic (imagine@la-paris-si-pe-alocuri)
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu