vineri, 24 octombrie 2014

Unul si acelasi

Unul si acelasi ?

Cînd eram la gradinita, îmi placea cu ciocolata. Astazi îmi place... cu orice. 
Un singur produs : un ecler. 
Doua ecleruri*, trei ecleruri, zece ecleruri...O multime de ecleruri !
Un "concept-store" care îti lasa gura apa : în functie de sezon, lansate ca o colectie de moda, purtînd pe eticheta numele creatorului lor, verzi, crem, galbene, rosii, cu ciocolata, cu caramel, cu fructe exotice, cu fructe confiate, cu nuci, cu citrice, cu fructe de padure, lucioase, mate, usoare, aurii (la propriu), design, atragatoare si... foarte gustoase. 

Autorul lor nu tine sa fie modest : numele patisierului apare înscris pe fiecare dintre ele si eclerurile au propria lor marca, care se numeste nici mai mult nici mai putin decit "Eclerul de geniu". 

La urma urmei, doar o prajitura. O prajitura întronata "produs de lux". Îl putem privi cu dispret, dar, cînd ne este la îndemîna, nu ne putem împiedica sa-l încercam. Din curiozitate. 
Pericolul este... dependenta. Sînt, hm, cum sa va spun... sînt... mmmm !...

La ele acasa :

Standul "L'éclair de génie" (imagine personala)

Si... la mine acasa, în detaliu si în varianta efemera. Fooooarte efemera.  


_________________________________________________________
* între noi : pluralul "eclerului" este "ecleruri".

2 comentarii:

  1. Si acum noi ce sa zicem? Inghitim in sec sau ne cumparam eclerul nostru clasic!
    In orice caz, cum sunt atat de pofticioasa la dulciuri, ii voi trimite fetei mele fotografia, ca, cine stie?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chestiunea jenanta este, draga mea, ca se pot face foarte usor (si chiar si acasa !). Dar baiatul asta, cu citeva culori si si o buna regizare a vînzarilor, a transformat eclerul într-o bijuterie vizuala de lux.
      Cît despre înghitit în sec, oricum înghitim toti in sec, caci cine se poate satura doar cu unul fara frustrare sau vinovatie ?

      Ștergere