duminică, 18 august 2013

În trecere...

Tübingen : la 40 de kilometri de Stuttgart, una dintre cele mai renumite universitati ale Germaniei, în care au studiat viitorul medic Alois Alzheimer si Hegel. 
Hermann Hesse, Friedrich Hölderlin, viitorul papa Josef Alois Ratzinger si lingvistul Eugen Coseriu au trait si ei aici.


Tübingen

La cîtiva kilometri, castelul familiei Hohenzollern.


Castelul Hohenzollern

Ceva mai spre sud, deja în Bavaria si pe unul din malurile lacului Konstanz, pitoreasca insula Lindau, orasel în care, în fiecare an, se întîlnesc laureatii Premiului Nobel. Pe malul din fata, Austria. In fiecare ora, vaporase aduc si trec turisti la vecini.

Lindau

Liechtenstein nu ma impresioneaza : sub ploaie, Vaduz are un aer de provincie. Dar, desigur, aparentele înseala : nimic nu ne lasa sa ne imaginam cît capital financiar tranziteaza, macar cu o adresa postala, prin capitala micului principat-paradis financiar european.


VaduzVaduz - castelul princiar
4 comentarii:

  1. Aceste orasele au un aer asa de nobil. Par impecabile, chiar daca stim ca nu este in totalitate asa.
    Si mie imi place sa ma plimb pe strazile cochete ale oraselor occidentale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, nu sînt întotdeauna impacabile. În provincie însa, viata e, desigur, adesea ca intr-un oras pentru papusi : pare linistita, perfecta. Cu strazi pline de istorie, cu oameni calmi si aparent fara griji. Nu se compara cu agitatia capitalelor... Si totusi, in general, provincia sufera de somaj mult mai mult.
    Dar asta e, deja, alt subiect...

    RăspundețiȘtergere