luni, 15 iulie 2013

Aniversare bucolica

Sfîrsitul diminetii a inceput cu sampanie. 
De ziua mea, pe care am dorit-o simpla si linistita, dar nu mai putin sarbatorita totusi, Mr. Right a rezervat un prînz în doi, într-un cadru bucolic. La abia vreo 30 km de Paris, de-a dreptul la tara, Orgeval este un sat de aproape 6000 de suflete, întins în vale, pe margine de padure. Ba înca : pe vremea romanilor, se pare ca avea si un izvor termal, uitat si disparut pe la 1800.

Cîteva mese într-o oaza de verdeata, cu ponei, rate si lebede care veneau sa-ti ciuguleasca din palma, cît sa te simti complet iesit din mediul citadin, zgomotos si agitat. 
Restaurantul - o moara transformata într-un han - era amenajat precum sufrageria unui castel : draperii lungi si grele din brocart umbreau ferestrele în careuri si un semineu urias ne facea sa visam la zile de iarna pe marginea iazului înghetat.
Sîntem însa în plina vara, e foarte cald, aproape molesitor pe terasa, însa dejunul este delicat si merita prelungit pe cîteva ore bune. Linistea domina, mesenii vorbesc încet si, la cîtiva metri, un cal necheaza... de caldura. 

Moulin d'Orgeval (Orgeval, Yvelines)


Ajunsi acasa spre sfîrsitul dupa-amiezii, ne-am lasat ademeniti în continuare : dus, siesta, sampanie.2 comentarii:

  1. La multi ani, Octavia!
    Desi se pare ca iti urez cu intarziere, nu inseamna ca nu este din inima!
    Iti doresc o viata frumoasa in locul pe care ti l-ai ales si multe calatorii fascinante "pe alocuri"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Îti multumesc din suflet, Gabriela !

    RăspundețiȘtergere