miercuri, 8 mai 2013

Zile si nopti italiene

Masina - închiriata - trebuia sa fie decapotabila. Nu va fi chiar asa : ploua peste Verona cînd am recuperat-o si, desi picura cu soare, am fost multumiti sa fim adapostiti în drum spre Sirmione. Între timp, în centrul orasului, baietei nastrusnici, iesiti la plimbare cu mamica lor, presarau vaporase în baltile de pe trotuar.

Între Verona si Sirmione, o jumatate de ora de drum. 
Ajungem seara, hotelul este la treizeci de metri de centrul istoric, în zona pietonala. 
Politistul din chioscul de la intrarea peste podul castelului, ne cere numele, verifica rezervarea în registru si ne lasa în cele din urma sa trecem cu masina peste pod.
La hotel, groom-ul preia cheile : masina va sta în parkingul din apropiere si tot el ne-o va livra dimineata, la cerere. 
Receptionista ne arata camera si ne explica cum putem beneficia de diverse masaje si tratamente termalo-cosmetice; si, între altele, de o piscina interior-exterioara, încalzita la 36°C. Sintem încîntati, dar... aveam sa constatam cu surprindere ca nu vom avea timp pentru ea nici macar o ora : prea multe de facut, prea multe de vazut în numai cinci zile de weekend prelungit. Ne vom multumi sa încercam însa diversele ape... pentru uz cosmetico-igienic si diferite creme oferite în baie, alaturi de cele doua tipuri de sapun si de periutele de dinti acompaniate si ele de pasta de dinti "Terme di Sirmione". Mda...produse locale !...
Camera este draguta, desi nu foarte mare, si da spre piateta : restaurante si magazinase, lume care se plimba, animatie fara harmalaie, atmosfera de vacanta. Dar... nu vreau sa stiu cum va fi fiind acelasi loc în... august. 
Televizorul nu are sunet la început si ne este trimisa o armata întreaga de "amploaiati" pentru a-l repara, verifica reparatia si re-verifica reparatia. Avem si sunet în cele din urma. 
Programele sînt de acelasi nivel binecunoscut, daca n-ar fi dezbaterile economico-politice. N-avem timp de ele : cînd, la miez de noapte, vine vremea televizorului, sîntem mult prea obositi pentru el. 
Iar a doua zi o luam de la capat...

Zilele italiene sînt rotunde, începînd toate cam în acelasi fel, în bleu : 
Si se sfîrsesc în nesigure curbe clar-obscure : 


2 comentarii:

  1. O, masa de mic-dejun e un vis!!! Ai putea sa divulgi locatia exacta? Cine stie, poate ajung pe acolo vreodata...

    RăspundețiȘtergere
  2. Hotel Sirmione la... Sirmione, Gabriela draga (masina obligatorie : Sirmione nu are gara) si de evitat iulie-august : ambuteiaje monstruoase, Sirmione fiind o peninsula, cu doar doua benzi (adica mai îngust decît Mamaia, mult mai îngust).

    RăspundețiȘtergere