miercuri, 8 mai 2013

De la birou... la Verona


... sau cinci zile de vacanta coplesitoare.

Marti seara, dupa orele de birou, am sarit în avionul spre Verona.
Avion mic, cel mai mic cu care am zburat pîna acum : îngust si scurt, cu doua rînduri de locuri pe o parte si un rînd de locuri pe partea cealalta a culoarului. 60 cu totul. Atît.

Verona pe ploaie, la orele 22 este un oras fara umbre. Luminat înca cu becuri ne-ecologice, totul straluceste à giorno. Italienii n-au trecut înca la lumina noroioasa si nesigura a celorlalte orase europene si... ce bine !

Taxi, hotel, camera proaspat renovata, noua si - ziceau ei - feng-shui.
Feng-shui sau nu, patul este foarte confortabil si televizorul, cît peretele, transmite stiri sau varietati cu bonbonele scurte in fuste si in circumvolutiuni mintale.

Dar baia e facuta sa te lecuiasca de toate cele, cu lumina - zice-se - terapeutica. Adica mai ceva ca în discoteca : sub dus, culoarea înconjuratoare se schimba periodic din bleu în verde si apoi iar în portocaliu, de nu mai stii de ce culoare este sapunul. Deasupra noptierei, butoanele pentru stins lumina. Electronice, adica integrate complet in perete si imposibil de dibuit pe întuneric. Altfel, butoanele astea fac totul : sting luminile, încuie electronic usa, trag draperiile, închid apa de la dus (daca cumva veti fi iesit de acolo...hm... in graba mare... siroind si, nerabdator(i) v-ati aruncat direct pe pat, uitind chiar si sa inchideti apa, usa, lumina si asa mai departe.
La dispozitie, pentru rasfoit, pe birou - un splendid album cu diverse locuri de vizitat in Verona.

A doua zi, plecam sa descoperim orasul (eu, pentru prima data). 
Ploaia a disparut.
Dar facem, cu deliciou, o baie italiana de culori :


Verona

VeronaPod peste Adige


Palazzo della RagioneBiserica Santa Anastasia

Fiecare cu poverile lui

Biserica Santa Anastasia - plafon


Si, desigur, ne lasam purtati de val (cel al turistilor) spre balconul Julietei. 
Un comentariu: