duminică, 14 aprilie 2013

Mic dejun cu soare

Am avut o iarna lunga si friguroasa ca niciodata. 
Primavara înca se lasa asteptata si ma întreb daca nu o vom sari, pentru a intra direct în vara. 
E duminica, dar Mr. Right este deja în drum spre Spania, unde este asteptat mîine dimineata devreme. 

Deschid larg ferestrele, regret ca nu e atît de cald încit sa-mi iau micul dejun pe terasa (poate totusi prînzul ?... ) si ma îndrept spre bucatarie : un pain au chocolat abia scos din cuptor, cafeaua, filtrata si lunga, ca sa ma trezeasca încet, picura fosnit în cafetiera, soarele inunda mobilele si peretii... pliez pleoapele o clipa : mai, mai ca mi-as trebui ochelari de soare pentru pregatirea micului dejun. 
Trag din dulap una din tavile provensale care ma trimit imediat cu gîndul la sud si la vacanta, pregatesc ceasca, farfuria si paharul pentru sucul de portocale si-l iau pe amicul Paddy* la subrat pentru a citi presa. Ma îndrept agale spre primul fotoliu, asteptînd sa se coloreze apa cafetierei întru licoare matinala.  

Se aud clopotele de duminica la o biserica în departare, e 9h30 si vecinii de la apartamentul de alaturi sînt deja cu o carte pe sezlong afara...


________________________________________________
* indispensabilul Ipad care mi s-a însurubat în viata în mod surprinzator si atît de irecuperabil, încît, devenit familiar, îsi cere un nume de alint. Il car peste tot, uneori chiar si în pat pentru lectura dinainte de somn (unele carti sau reviste - mai girly sau mai practice - n-au meritat cumparate), mi-e nelipsit în avion sau în tren si acasa, în dimineti de lene,  pentru ziarele de weekend.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu