joi, 28 martie 2013

Resturi... pentru o cina rustico-sofisticata

Aseara am dibuit în congelator niste resturi de peste (gata pregatit). Era prea putin pentru o cina decenta, dar trebuia terminat. Prin urmare, am decis sa întorc lumea pe dos si, în loc sa fac peste cu (garnitura) de legume, am facut legume cu (garnitura) de peste.
Am cumparat feniculi (în general, se socoteste un fenicul de persoana). Planta de sud, mediteraneana, uneori e mîncata de-a dreptul cruda, cu diverse sosuri.

feniculi
Dar asta se face vara. Or, la sfîrsit de martie, sîntem anul asta, la Paris, înca în plina iarna.

Se spala si se taie feniculii in "felii" (atît cît se poate) de 1 cm.



Se pun în oala cu presiune cu putina apa (cam 3-4 pahare) si, din momentul declansarii supapei, se lasa sa fiarba 10 minute.
Se scot si se "arunca" intr-o cratita cu putin ulei incins. Luciosi, aurii, fragezi.
Se frig asa, nu prea mult, pina se coloreaza putin. Sare, piper si, iata, sint gata.


feniculi... aburinzi



Usor si repede de preparat si cu un gust usor anizat-dulceag, aproape... sofisticat.



cina din resturi : feniculi cu peste



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu