duminică, 31 martie 2013

Prînz de Paste (iepure cu sparanghel)

Se prepara usor, se digera usor, nu are multe calorii, compenseaza excesul de ciocolata.
Si are un gust delicat : iepure cu mustar si sparanghel.


Lapin à la moutarde et aux asperges

Ingrediente :

(pentru doua persoane)

filé sau pulpe de iepure;
otet alb, cel banal; 
otet balsamic
1 ceapa
2 linguri de ulei
3 linguri de mustar de Dijon
patrunjel (facultativ)
sare, piper

Sparanghel : 700 g 

Timp de preparare total : 30 de minute (15 minute pentru ingrediente + 15 minute de rumenit si fiert).

Preparare :

Iepurele se curata si se înlatura orice urma de grasime.
Se spala în otet alb si se clateste sub apa rece.
Se sterge cu un prosop de bucatarie din hîrtie, apoi se taie in bucati maricele.

Într-o oala cu presiune se pun 2 linguri de ulei, apoi iepurele si se lasa sa se rumeneasca putin (2-3 minute, cît sa ia putina culoare).
Apoi se adauga peste el 4-5 linguri de otet balsamic si se mai lasa 4 minute, amestecînd din cînd în cînd.
Se adauga o ceapa taiata mic, o lingura de patrunjel maruntit, sare si piper si se lasa pe foc înca 5 minute. Se adaga 3/4 cana (tip "mug") de apa si 3 linguri pline de mustar (de Dijon, tocmai pentru ca are un gust puternic si iute).
Se pune capacul oalei cu presiune si se lasa sa fiarba 15 minute (din momentul în care se ridica supapa).

Sparanghelul
Se curata bine de partea lemnoasa, pe lungime, ca pe un morcov, cu cutitul pentru luat coaja legumelor. Vîrfurile se lasa intacte (este partea lor cea mai frageda si buna).
Se fierbe în apa cu sare 20-30 de minute (pîna va fi moale cînd încercat cu vîrful furculitei). Se scurge si se serveste ca atare, eventual cu 1-2 bucatele mici de unt adaugate peste el cînd este înca fierbinte. 


Nota : reteta iepurelui este inspirata dintr-o reteta Dukan (femeile stiu... Barbatii care tin la aspectul lor se vor informa de la ele; sau vor googla pe furis).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu