duminică, 24 martie 2013

Ciocolata fierbinte ca altadata

Duminica seara. 
Întorsi acasa. 
Dupa o zi de diverse activitati casnice necerînd mare efort (mai una-alta prin casa - masini de rufe dupa saptamîna de preumblare, udat plante si putina ordine ici si colo), seara se anunta fara chef de bucatareala. Se voteaza rapid saritul peste cina si sosirea direct la desert : ciocolata fierbinte, lucioasa si lenesa, apogeu al placerii printre umbre de seara. 
Paganini la radio, portelan crème, lingura de lemn în cratita rosie, pudra de cacao, lapte... - e gata în 15 minute, de sorbit cu mustati. Pisiceste.  

Iata deci reteta "ciocolatei fierbinti ca altadata" : 

Pentru 2 portii

0,5 l lapte
2 linguri de Maïzena* (amidon de porumb) sau 3 linguri de faina
3 linguri de zahar
5 linguri de cacao pudra neîndulcita
2 lingurite de esenta de rom (sau 4 linguri de rom "Negrita")




Mod de preparare

Se dizolva 2 linguri de Maïzena în putin lapte rece, direct într-un recipient care suporta focul. 
Se adauga zaharul si cacaua pudra si se amesteca bine. 
Se pune totul pe foc mic si, treptat, se adauga restul de lapte amestecîndu-se continuu. 
Se continua amestecarea, la foc mijlociu, pîna ce preparatul începe sa se îngroase ca o crema. 

Cînd este de consistenta smîntînei, se adauga romul si se ia de pe foc. 
Se toarna în cesti si se poate servi imediat (cu sau fara frisca).








_____________________________________________________________________________

* Avantajul Maïzenei asupra fainei este absenta cocoloaselor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu