miercuri, 13 martie 2013

Cina de confort (2) - purée de cartofi

Nici legume, nici echilibrat, nici dietetic. Doar capitonant, ca sa tina de cald.
La -10°C, devii eschimos si te infofolesti în tot ce poate fi confortabil, pe dinafara, pe dinauntru.


Bacon si puré

Cum se face un puré convingator (chiar si pentru francezi, chiar si pentru nemti - parol de experimentator !)

Ei, bine, la reteta clasica se adauga 2 linguri de ulei si un praf (sau doua,... sau trei,...) de usturoi liofilizat (da, da, din cel de lene, la borcanas). Se mai învîrte o data facaletul (sau mixerul, dupa dorinta !) si se serveste. Fierbinte, lenes, captuseala de vreme rea (la propriu).

Doar desertul ne lasa cu constiinta curata : ananas. Proaspat, aromat, asortat (cu fata de masa, se-ntelege...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu